RomaniBirmingham.com

Transportul in comun si masina personala

Cum Verific istoricul unei masini in UK inainte de cumparare?

Desi preturile foarte mici sunt foarte atragatoare, masiniile ieftine de pe site-urile de anunturi din UK pot ascunde o serie de probleme. Mai jos vei gasi lista cu cele mai importante verificari: 

 

In momentul in care vizitezi un anunt, asigurate ca in poze este afisat numarul masinii: de multe ori comerciantii de autoturisme second hand ascund numarul masinii pentru a impiedica verificarea acestora.

MOT si Road tax: Cauta o masina cu valabilitatea MOT mai lunga de 6-7 luni. Nu multi sunt cei care isi vand masinile inainte de a expira MOT, stiind ca vehiculul nu va trece testul MOT, de asemenea daca masina nu are taxa de drum achitata timp de 3 luni este scoasa automat din circulatie.

Pentru aceasta verificare acceseaza site-ul https://www.vehicleenquiry.service.gov.uk/ apoi introdu numarul de inmatriculare al masinii si marca acestuia. Vei gasi informatii atat despre valabilitatea MOT si taxa de drum cat si despre masina, (data primei inmatriculari, anul fabricatiei, capacitate cilindrica, tip combustibil, culoare masinii si emisile de carbon)

Tot aici poti afla daca masina este retrasa din circulatie in urma unui accident si categoria la care a fost incadrata: Categoriile A, B, C sau D incadreaza dauna masinii:

Categoria A- este cea mai rea dintre cele 4, masina este practic distrusa si urmeaza a fi distrusa.

Categoria B- dauna totala, dar autoturismul poate fi reparat sau dezmembrat pentru vanzarea de piese.

Categoria C- reparatiile masinii depasesc valoarea acesteia dar poate fi cu usurinta reinscrisa in circulatie.

Categoria D- reparatiile nu depasesc valoarea autoturismului.

 

Daca doresti sa afli tot istoricul autoturismului, poti afla contra cost (aprixmativ £. 3.00) poti afla numarul de proprietari precedenti, daca autoturismul a fost lovit in trecut, seria de sasiu, sau daca a fost furat.

 

 


search

Suntem si pe facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Accesarea site-ului echivaleaza cu acceptul modului in care folosim aceste informatii. Afla mai multe