RomaniBirmingham.com

Telecomunicatii

Cum ma abonez la internet in UK?

 

Daca vrei sa ai propria ta conexiune la internet, trebuie sa te decizi pe care sa o alegi.

 

Cea mai populara - linia telefonica

Sunt trei lucruri principale de luat la considerare: exista mai multe tipuri de conexiune la internet in zona in care locuiesti cu limite de viteza si date de care ai nevoie. Ultimi doi factori depind numai de tine si de nevoile tale, iar primul - numai de locul in care locuiesti. Deci, in primul rand, verifica ce tip de conexiune exista in zona. In Anglia sunt trei tipuri de internet mai populare: linia telefonica sau de banda larga, prin cablu si prin telefonie mobila.

Linia telefonica sau ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) - cel mai folosit tip de internet, in special in orasele mari. Internetul poate ajunge viteza pana la 12 Mb/s. Cu toate acestea, este necesar sa ai o linie de telefon, chiar daca nu o utilizezi pentru apeluri si platesti o taxa lunara de inchiriere a liniei de telefon, adica aproximativ 11-13 de lire sterline. Daca linia de telefon nu exista acasa - va trebui sa o introduci. Introducerea liniei BT (British Telecom) costa aproximativ 130 £. Unii furnizori de servicii internet, cum ar fi BT si „Sky” cer sa ai linia telefonica BT. Cu toate acestea, poti sa te interesezi si la alti furnizori, cum ar fi ofertele liniei telefonice si de internet „Virgin”, daca nu doresti sa platesti pentru o linie BT.

 

Cel mai rapid - prin cablu

Ar trebui sa astepti cel putin doua saptamani pana cand internetul va fi instalat. Dupa ce depui cererea pentru internet, va fi conectata linia telefonica (daca nu exista), vor fi trimise toate dispozitivele (modem, distribuitor de internet wireless (router) si instructiunile cu privire la modul de conectare).

Internetul prin cablu (cable broadband) nu are nevoie de linie telefonica. Principalul furnizor de cablu in Anglia – „Virgin Media”. De asemenea si BT prezinta oferte de internet prin cablu. Cu toate acestea, internetul prin cablu nu este disponibil peste tot. Avantajele internetului prin cablu - viteza mai mare decat prin banda larga, mai ieftin (pentru ca nu ai nevoie sa platesti taxa de inchiriere a liniei) si, de obicei, nu exista limita de date. 

 

Cel mai simplu – telefonie mobile

Cel mai simplu se obtine internetul mobil. Acesta este oferit de toti operatorii de telefonie mobila. Ai posibilitatea sa inchei un contract si sa platesti lunar, sau sa folosesti serviciile preplatite (pay as you go). Internetul mobil seamana cu cartela SIM, care trebuie pusa intr-un USB special. Cheia o vei primi gratuit daca vei semna un contract pentru cel putin un an, sau va trebui sa o cumperi, daca doresti sa folosesti un serviciu preplatit. Pretul - de la 5£ la 25£, iar platile lunare vor fi cuprinse intre 8 si 16 de lire sterline, in functie de limita de date. Acest tip de internet este usor de obtinut. Pur si simplu trebuie sa te duci la orice centru de telefonie mobila, semneazi un contract sau achizitioneza o cheie USB, iar cand ajungi acasa, vei avea acces la internet. Cu toate acestea, dezavantajele sunt limitarea si transferul de date mai lent.

Mai sunt si alte conexiuni la internet, dar nu la fel de cunoscute. Internetul SDSL, foarte asemanator cu internetul ADSL pentru ca este transmis prin linia de telefon, doar ca internetul SDSL trimite si primeste datele la aceeasi viteza (ADSL trimite mai rapid decat primeste). In zonele rurale, unde nici o alta conexiune la internet nu este disponibila, poate fi instalata o antena de satelit contra sumei de 800 de lire sterline. Un alt mod de a avea acces la internet intr-o zona putin populata – internet wireless, cand aproape de casa este instalata antena pentru a „prinde” internet.

Apropo, un contract cu orice tip de furnizor de internet se incheie pe o perioada minima de 12 luni, deci cel putin un an trebuie sa folosesti serviciile lor. 

 

Limita de date - ce inseamna?

 

- Limita: 1Gb pe luna - suficient sa incarci pagina web de 10.500 ori sau sa descarci 205 de melodii.
- Limita: 2GB - 21.000 pagini web sau 410 de melodii.
- Limita: 6Gb - 63000 pagini web sau 1229 de melodii.
- Limita: 15GB - 157000 pagini web sau 3072 de melodii.
- Limita de: pana la 30GB - 314.500 pagini web sau 6144 de melodii.
- Nelimitat (in engl. unlimited) - nu exista restrictii privind transferul de date.
- Este recomandat sa eviti oferte cu limita de 1Gb, cu exceptia cazului in care internetul este utilizat foarte putin sau nu poti plati mai mult pentru servicii internet.
- Excesul de limita este foarte costisitor.
- Daca iti place sa navigezi pe internet mult sau descarci fisiere de dimensiuni mari (filme, jocuri), mai bine alege un abonament cu internet nelimitat .


search

Suntem si pe facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Accesarea site-ului echivaleaza cu acceptul modului in care folosim aceste informatii. Afla mai multe