RomaniBirmingham.com

Sistemul de sanatate

Unde ma adresez daca am nevoie de primul ajutor in Regatul Unit?

In orice caz de urgenta in Regatul Unit, trebuie apelat numarul de telefon 999.Cu toate acestea, oamenii care se afla la celalalt cablu telefonic se plang de faptul ca primesc o multime de apeluri „nepotrivite”. Oamenii apeleaza de multe ori, cu diferite probleme si necazuri, care ar trebui sa fie tratate de alte institutii.

 Aceste apeluri "pierdute" ingreuneaza si incetinesc activitatea serviciilor speciale in cazuri de adevarata urgenta. In plus, cu ceva timp in urma, in presa britanica au aparut articole unde se declara ca numarul mare de astfel de apeluri provin de la imigranti din Europa de Est. Prin urmare, ne-am gandit ca ar fi important sa va anuntam despre acest fapt si sa va oferim cele mai importante informatii cu privire la primul ajutor in UK. Cu atat mai mult, prin modernizarea Sistemului National de Sanatate (NHS), s-au creat multe institutii cu competente diferite. Deci, unde ar trebui sa ne adresam in cazul in care avem nevoie de primul ajutor? 

 

Trusa medicala de urgente:

Medicii recomanda intotdeauna sa pastrati in casa trusa medicala de urgente. In caz de o boala ”banala”, de exemplu, raceala, o rana usoara, etc., aceasta ar fi prima pe care ar trebui sa o utilizati. Farmacistul sau medicul de familie (GP) va poate consilia cu privire la medicamentele pe care ar trebui sa le aveti acasa. De multe ori, puteti achizitiona trusa medicala de urgente deja frumos „ambalata”. Desigur, ar trebui sa verificati intotdeauna data de expirare a medicamentelor. Iar in cazul in care medicamentele din trusa medicala nu v-au ajutat, ar trebui sa solicitati imediat asistenta medicala a persoanelor competente.

 

Farmacistul este un ajutor util:

Farmacistii sunt, de obicei, oameni cu inalta calificare medicala, care vand nu numai medicamente, dar ofera si o consultatie gratuita in timpul orelor de lucru. Si nu aveti nevoie de nici o programare! NHS sustine ca farmacistii va pot sfatui cu privire la remedii in caz de raceala, tuse, orice durere, rani, etc. Ei ofera informatii atat despre medicamente de baza cu prescriptie medicala, cat si despre medicamente fara prescriptie medicala. Farmacistii chiar va pot consilia cu privire la alimentatia sanatoasa, lupta cu obezitatea sau obiceiul de fumat. Unele farmacii sunt „semi-private”, unde puteti vorbi cu farmacistul dumneavoastra de incredere (de exemplu, cu privire la probleme personale sau despre contraceptive, etc.). Cu toate acestea, daca observa simptome de afectiuni mai grave, farmacistul va trimite la medicul de familie. 

 

„NHS Direct” ofera ajutorul 24 din 24:

NHS Direct” este o linie de ajutor medical non-stop (tel: 08454647). Apeland acest numar, puteti vorbi cu o asistenta medicala, care va va sfatui cum trebuie sa procedati. Daca nu va simtiti bine sau doar aveti nevoie de informatii cu privire la o boala sau alta, precum si aspecte legate de modul de a gasi cel mai apropiat GP, medic stomatolog sau farmacist, este recomandat sa apelati la acest numar de telefon, si nu 999. Cei care nu au incredere in cunostintele de limba engleza, linia „NHS Direct” ofera servicii gratuite de interpretare.

 

Centrele „999” sau „A & E” numai in cazurile cele mai urgente:

 

Daca dumneavoastra sau oricine altcineva aveti tulburari respiratorii severe, pierderi de sange, sau banuiti ca aveti un os rupt, atunci mergeti de urgenta la cea mai apropiata filiala „Accident and Emergency“ (A&E) sau sunati la „999” si solicitati „emergency ambulance”. Aici veti primi ajutor in cazul problemelor de sanatate mai grave sau accidente. Filialele „A & E” si linia „999” este deschisa 24 ore pe zi, 7 zile din 7. 


search

Suntem si pe facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Accesarea site-ului echivaleaza cu acceptul modului in care folosim aceste informatii. Afla mai multe