RomaniBirmingham.com

Sistemul de educatie

Transport si educatie la domiciliu

Transport gratuit catre scoala

Copilul tau poate primi transport gratuit catre scoala. Depinde de cat de departe se afla scoala de casa si daca are ajutor de nevoi speciale.

 

Toti copii cu varsta intre 5-16 ani sunt calificati pentru primirea transportului gratuit doar daca merg la cea mai apropiata scoala si locuiesc la:

-2 mile pana la scoala daca au sub 8 ani;

-3 mile pana la scoala daca au 8 ani sau peste.

Gaseste detalii despre transportul gratuit de la primaria orasului tau,accesand urmatorul link: https://www.gov.uk/help-home-school-transport .

 

Familiile cu venituri mici:

Daca primesti maximum Working Tax Credit sau copilul tau este inscris la cantina scolii,vor primi transport gratuit daca:

-copilul are varsta cuprinsa intre 8-11 ani iar scoala este la 2 mile distanta;

-copilul are vasrta cuprina intre 11-16 ani iar scoala se afla la 2-6 mile distanta,atata timp cat nu se afla 3 scoli mai aproape de casa;

-copilul are varsta cuprina intre 11-16 ani iar scoala se afla la 2-15 mile distanta.

 

Copii cu nevoie de educatie speciala sau cei cu handicap:

Copii au parte de transport gratuit oricat de departe se afla de scoala daca :

-ai un document de educatie speciala de la primarie, care atesta faptul ca primaria va plati costurile transportului;

-nu pot merge,au un handicap sau o problema de mobilitate.

 

Mai multe detalii despre tranportul gratuit pentru personae cu handicap puteti gasi accesand link-ul de aici care va redirectioneaza catre primaria orasului dumneavoastra : https://www.gov.uk/apply-school-transport-for-child-with-special-educational-needs-sen .

 

 

Educatia la domiciliu

Iti poti educa copilul acasa, full time sau part-time dar trebuie sa anunti scoala si primaria locala ca iti retragi copilul de la scoala.

Anuntand primaria:trebuie doar sa anunti primaria ca iti retragi copilul de la scoala.

Daca primaria vrea sa verifice educatia copilului tau: Primaria poate face o “ancheta informala” daca copilul tau invata acasa , ca sa fie siguri ca primesc o educatie corecta. Daca primaria considera ca, copilul tau nu primeste o educatie corecta acasa, atunci ei iti vor oferi un loc la o scoala apropiata.

 

Poti primi mai multe informatii despre invatamantul la domiciliu accesand urmatorul link: https://www.gov.uk/home-schooling-information-council .


search

Suntem si pe facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Accesarea site-ului echivaleaza cu acceptul modului in care folosim aceste informatii. Afla mai multe