RomaniBirmingham.com

Munca In UK

Ce este National Insurance Number NiNO?

Ce este National Insurance ?

Este foarte important sa te informezi chiar inainte sa ajungi in UK si trebuie sa aplici pentru nino chiar din primele zile.

Majoritatea angajatorilor iti cer NiNO pentru a avansa stadiul procesului de recrutare.

 

 

Pentru a beneficia de pensia de stat și alte ajutoare sau alocații trebuie să plătești contribuția la asigurările sociale.

Plătești asigurarea socială dacă:

- ai peste 16 ani împliniți

- ești un angajat care câștigă peste 155£ pe săptămână

- ești liber profesionist și faci un profit de peste 5,965£ pe an   

Ai nevoie de un număr de asigurare socială (National Insurance number-NINo) înainte de a începe să plătești contribuții la asigurările sociale.

 

Aplicarea pentru obținerea National Insurance number

 

Ca să aplici pentru National Insurance number trebuie să suni la Jobcenter Plus pentru a face o programare la un interviu.

Jobcentre Plus – serviciul de alocare pentru NINo
Telefon: 0345 600 0643
Luni-Vineri: 8am - 6pm

În urma convorbirii vei fi repartizat la cel mai apropiat Jobcenter Plus din localitatea în care locuiești.

În termen de câteva zile de la data convorbirii vei primi acasă o scrisoare in care ți se va cere să te prezinți în data și la ora specificată la un interviu unde vei fi întrebat despre situația ta și de ce ai nevoie de NINo.

De asemenea, în scrisoare ți se va comunica ce documente trebuie să ai la tine pentru a te identifica. De exemplu: pașaport/buletin, dovada de domiciliu, certificate de naștere/adopție, certificate de căsătorie, permis de conducere.

La interviu ți se va comunica în cât timp vei primi NINo prin poștă.

Poți începe să muncești înainte să primești NINo, dovedind prin pașaport/buletin că ai drept de muncă în UK. Trebuie să ii spui angajatorului că ai aplicat pentru NINo și să i-l dai când îl primești.

 


search

Suntem si pe facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Accesarea site-ului echivaleaza cu acceptul modului in care folosim aceste informatii. Afla mai multe