RomaniBirmingham.com

Locuinta si servicii locale

Cum alegi zona in care vrei sa locuiesti?

 Pentru a va hotari in care zona va doriti sa locuiti este important sa aveti in vedere anumiti factori:

-Costul inchirierii: Acesta difera de la cartier la cartier si distanta pana la centrul orasului;

-MIjloacele de transport: Daca intentionati sa mergeti la munca cu mijloacele de transport in comun, este recomandabil sa va alegeti o casa sau un apartament in vecinatatea statiilor de tren, metrou sau autobuz;

 - Facilitati: In afara de cele enumerate mai sus este foarte important sa va ganditi si ce distanta aveti de parcurs pana la magazine,centre de cumparaturi, parcari, zone de agrement etc., si nu in ultimul rand daca aveti voie sa tineti un animal in casa / apartament, acest lucru nefiind permis de majoritatea proprietarilor.

 

CUM ITI GASESTI O LOCUINTA?

Daca esti singur, este mai putin costisitor sa locuiesti cu cineva , chiar daca acesta este un necunoscut. In acest caz, poti cauta o camera de inchiriat in ziarele locale, vitrinele magazinelor sau panourile de anunturi. De asemenea, poti cauta in ziarul LOOT sau pe Gumtree, RightMove, Zoopla .De retinut ca poate dura pana la o saptamana sa va gasiti o locuinta pe placul dumneavoastra. Asadar , inarmati-va cu multa rabdare! Va recomandam sa va inchiriati casa prin intermediul unei agentii imobiliare. Agentia va fi responsabila de toate aspectele legate de chiria dumneavoastra si va intretine legatura direct cu proprietarul locuintei, facand tot posibilul ca problemele sa se solutioneze intr-un timp cat mai scurt. Inchirierea prin intermediul agentiilor nu este costisitoare, insa majoritatea aplica o taxa modica de inregistrare sau de administrare. Contractele de inchiriere prin intermediul agentiilor sunt in general de la 6 luni la 1 an de zile. In momentul semnarii contractului, va trebui sa platiti un depozit si chiria in avans de 4 pana la 8 saptamani. E de preferat sa aveti sufi ciente fonduri, pentru a evita neplacerile.

 

GAZ SI ELECTRICITATE

In momentul in care va mutati intr-o noua locuinta, e foarte important sa contactati furnizorul curent pentru a-i transmite acestuia detaliile dumneavoastra, cat si numarul contorului si cifra de consum din prima zi in care v-ati mutat. Va puteti schimba furnizorul daca doriti, pretul fi ind diferit de la un furnizor la altul. Asadar, puteti sa comparati preturile furnizorilor principali, pentru a identifica varianta cea mai convenabila. De asemenea, puteti alege companii separate pentru furnizarea gazului si a electricitatii, sau o singura companie pentru amandoua. Pentru mai multe informatii puteti vizita: http://www.london-electricity.co.uk/ http://www.gas.co.uk/ Cateodata puteti beneficia si de reduceri la facturile de electricitate si gaz in cazul in care plata se efectueaza direct din contul dvs bancar sau daca platiti intr-o perioada determinata de timp. Nu uitati insa sa verificati intotdeauna factura!! Alte reduceri se obtin in cazul in care electricitatea si gazul sunt furnizate de catre aceeasi companie. Principalul furnizor de gaz in Marea Britanie este British Gas. Furnizorii de electricitate variaza in functie de regiune, insa London Electricity, PowerGen si NPower sunt cei mai mari.

 

LICENTA TV

 

Daca detineti, cumparati sau inchiriati un televizor, legea va impune sa achizitionati si o licenta TV. Puteti achizitiona sau reinnoi licenta TV online la www.tvlicensing.co.uk sau la oricare din cele 16.000 de locatii PayPoint din Marea Britanie. Aceste locatii PayPoint se gasesc in orice magazin mic sau mare, supermarket sau benzinarie. Daca nu detineti o licenta TV, puteti fi urmarit in justitie si risca o amenda de pana la £1,000.


search

Suntem si pe facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Accesarea site-ului echivaleaza cu acceptul modului in care folosim aceste informatii. Afla mai multe