RomaniBirmingham.com

Locuinta si servicii locale

Ce este Council Tax, cine il plateste si de ce?

 

 

 

 

Toata Anglia este impartita in judete si Consilii. Acestea din urma asigura ca pe teritoriul lor sa fie totul curat si sigur, administeaza multe alte lucruri la nivel local. Una dintre sursele de venituri ale Consiliului – taxa obligatorie. Este asa numit Impozitul local (Council Tax).

 

 

Cine si cat plateste?

Taxa trebuie platit pentru toate locuintele de pe teritoriul municipiului. Toate tipurile de locuinte sunt considerate ca fiind proprietati rezidentiale. Taxa trebuie platita pentru toate apartamentele si casele inchiriate. Dintre acestea nu fac parte apartamentele cu 1 camera (studio flat). Chitanta se emite pe numele unui singur locuitor. Aceasta persoana este considerata de a fi persoana responsabila (liable person). Persoana responsabila trebuie sa fie mentionata intr-un formular special trimis de primarie.

Valoarea taxei depinde de primarie si valoarea proprietatii stabilite la 1 aprilie 1991. In functie de valoarea locuintelor stabilite la acea data, locuintele din Anglia sunt impartite in opt categorii (band). Acestea categorii sunt diferite in Tara Galilor si Scotia. Categoriile din Anglia sunt marcate cu litere de la A la H. Poti sa afli din care categoria face parte locuinta ta prin introducerea codului postal aici: http://www.voa.gov.uk/cti/InitS.asp?lcn=0.

 

Cum poti sa platesti council tax?

Consiliile emit instiintarile de plata pentru impozit in luna martie sau aprilie. De obicei,taxa poate fi platita esalonat (instalments) prin modalitati diferite: prin debit direct, on-line, prin e-mail, personal sau prin telefon.

Taxa se plateste numai pentru perioada in care persoana responsabila locuieste intr-o casa sau intr-un apartament. Atunci cand intentioneaza sa se mute in alta parte, trebuie sa informeze primaria despre acest lucru.

 

Cine poate sa obtina reducere?

 

Taxa poate fi redusa din cauza veniturilor reduse a persoanei responsabile, un handicap, sau daca el este singura persoana adulta din casa. Daca vrei sa afli mai multe detalii cu privire la reducerile acordate, viziteaza site-ul primariei:https://www.gov.uk/council-tax/council-tax-exemptions.

Persoana responsabila trebuie sa se adreseze autoritatilor locale, daca stie ca nu va avea posibilitatea sa plateasca taxa la timp. Daca o persoana nu plateste taxa, dar este obligat sa plateasca, consiliul poate sa se adreseze in instanta de judecata pentru a recupera suma de bani necesara. 


search

Suntem si pe facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Accesarea site-ului echivaleaza cu acceptul modului in care folosim aceste informatii. Afla mai multe