RomaniBirmingham.com

Afaceri si Self Employed

Vreau sa deschid prorpia afacere in UK

  1.      1.      Incepe cu o idee

Daca te gandesti sa incepi o afacere trebuie sa vii cu o idee realista pe care sa o poti transforma intr-un produs sau serviciu.

Aici gasesti sprijin local, inclusiv ajutor cu idei de afaceri in curs de dezvoltare. 

 

Inregistrarea ideii intelectuale

Poate deja ai o idee de business sau ai inventat ceva ce crezi ca oamenii vor vrea sa cumpere. Afla aici cum sa iti inregistrezi ideea intelectuala ca sa te asiguri ca nimeni nu o va copia fara permisiunea ta.

Transforma ideea intr-un business

-Cerceteaza piata: identifica potentialii consumatori. Vorbeste cu ei si afla daca ideea ta reprezinta o nevoie reala.

-Dezvolta un plan: testeaza produsul sau serviciul cu consumatori reali, fa schimbari si testeaza din nou. Continua sa faci asta pana cand esti sigur ca exista o cerere pentru produsul sau serviciul tau.

-Gaseste parteneri si furnizori: gandeste-te cu cine vei lucra pentru a iti dezvolta si vinde ideea.

-Infiinteaza-ti afacerea: afla ce structura juridica ti se potriveste si inregistreaza-te pentru impozit.

-Obtine finantare: studiaza diferite surse de finantare, de la imprumuturi bancare la scheme garantate de guvern.

Este posibil sa poti primi sprijin si ajutor financiar de la Jobcentre Plus daca esti somer.

Click aici pentru a contacta linia telefonica de asistenta in afaceri din zona ta pentru ajutor si sfaturi in inceperea sau dezvoltarea afacerii tale

 

  1. 2.      Obtine finantarea

Deobicei, cand pornesti o afacere, este o perioada in care vei investi mult timp, munca si bani inainte sa incepi sa obtii profit. Inainte sa faci asta este important sa cercetezi piata pentru a fi sigur ca, intr-adevar, clientii vor plati pentru produsul sau serviciul tau.

Odata ce esti sigur ca o vor face, studiaza sursele de finantare care sa te ajute cu costurile necesare pentru infiintarea afacerii.

Scheme guvernamentale

Este posibil sa poti primi ajutor printr-o schema de sprijin sustinuta de guvern daca ai nevoie de finantare initiala pentru testarea si dezvoltarea ideii tale de afaceri.

Click aici pentru a utiliza instrumentul de cautare financiar ca sa vezi pentru ce scheme esti eligibil.

Obtinerea unui imprumut bancar

Odata ce poti arata ca exista o piata pentru ideea ta, o metoda de finantare a costurilor initiale este obtinerea unui imprumut bancar. Trebuie sa fi capabil sa:

-Dai bancii previziuni realiste ale fluxurilor de numerar

-Demonstrezi ca ai posibilitatea sa platesti imprumutul inapoi cu dobanda

Banca iti poate cere sa ipotechezi casa sau masina pentru a avea o garantie in cazul in care nu poti rambursa creditul. Trebuie sa te gandesti bine cat de dispus esti sa risti inainte de a face un imprumut si de a garanta lucrurile personale.

Aici gasesti finantare in zona ta.

Vanzarea de actiuni

Daca ai nevoie de o investitie mai mare, poti fi capabil sa strangi bani pentru a finanta cresterea planului prin vanzarea de actiuni in afacerea ta. Puteti face asta convingand familia si prietenii sa investeasca. Cu toate astea, daca acest lucru nu este suficient, surse de finantare de capital, inclusiv:

-“Business angels” (persoane fizice bogate care investesc in intreprinderi nou-infiintate)

-“Capital de risc” de la companii care sunt dispuse sa investeasca sume mari de bani in afaceri care ei cred ca vor creste repede (cunoscute sub denumirea de companii de capital privat)

-“Crowdfunding” (cand un grup mare de persoane investeste bani intr-o ideea de afacere, deobicei prin intermediul internetului)

-Surse alternative de finantare, precum imprumut “persoana de la persoana”

Orice investitor extern va detine compania impreuna cu tine si ceilalti fondatori. Ei au cuvant de spus in conducerea societatii si au dreptul de a obtine o parte din profit sub forma de dividende.

Ar trebui sa obtii consiliere juridica inainte de a vinde actiuni in afacerea ta.

Cautarea finantarii de capital

Afla despre finantarea de capital si de capital de risc si cauta surse de finantare aici:

-British Private Equity and Venture Capital Association (BVCA)-click aici 

 -UK Business Angels Association-click aici 

 

De asemenea, aici te poti inregistra pentru Seed Enterprise Investment Scheme-investitorii vor primi anumite scutiri de taxe, ceea ce face compania ta mai atractiva pentru investitii.

Primesti ajutor si sprijin financiar pe site-ul Better Business Finance aici

 

  1. 3.      Cerceteaza piata

Testeaza ideea de afacere cu potentialii consumatori pentru a verifica daca este o cerere reala pentru ceea ce planuiesti sa vinzi. Asta iti va permite sa descoperi eventualele probleme si sa le rezolvi inainte de a irosi prea mult timp, efort si bani.

-Identifica potentialii consumatori. Vorbeste cu ei si afla ce nevoi au.

-Daca poti, fa un prototip al produsului sau serviciului tau. Descopera cea mai simpla si ieftina metoda de a face un lucru care iti permite sa vezi daca indeplineste o nevoie reala a consumatorului.

-Testeaza ideea pe consumatori si obtine feedback-ul lor. Afla cat sunt dispusi sa plateasca. Incearca diferite preturi cu diferiti consumatori intr-o maniera realista pentru a afla cat vor plati cu adevarat. Care este rentabilitatea afacerii?

-Daca exista competitor pe piata, gandeste-te ce te diferentiaza de ei. Poti furniza ceva mai bun decat ceea ce este deja disponibil?

 

  1. 4.      Dezvolta si planuieste

Inainte de a investi, dezvolta si schimba ideea bazandu-te pe ceea ce ai aflat de la consumatori despre nevoile lor. Fa fata oricaror probleme cu care te confrunti privind produsul sau serviciul tau, inclusiv cu felul in care planuiesti sa il faci si sa il vinzi.

Intoarce-te la consumator si testeaza iar.

Continua sa faci asta pana cand esti sigur ca sunt dispusi sa plateasca pretul pe care il ceri si ca indeplinesti nevoile lor.

Scrie un plan de afaceri

Un plan de afaceri este o modalitate buna de a rezuma:

-Nevoia clientului pe care intentionezi sa o indeplinesti

-Cum va indeplini afacerea ta acea nevoie in timp ce face profit

Trebuie sa arate clar rezultatele cercetarii de piata si ca esti capabil sa explici cum poti transforma ideea ta intr-o afacere viabila inainte de a investi multi bani si timp.

Planul de afaceri poate fi, de asemenea, un instrument util pentru a convinge lumea de valoarea afacerii tale. Asta include potentialii parteneri si sursele de finantare.

 

  1. 5.      Gaseste parteneri, furnizori si sediu

Multe afaceri incep cu o singura persoana, cunoscuta ca asociat unic. Daca pornesti ca asociat unic inseamna ca vei fi liber profesionist, adica propriul tau sef.

De asemenea, vei fi responsabil cu:

-Gestionarea propriului timp

-Administrarea tuturor conturilor afacerii tale

-Asumarea riscurilor cu proprii bani, in special daca lucrezi full-time

Indiferent daca incepi afacerea ca asociat unic, parteneriat sau raspundere limitata, afacerea ta va presupune lucrul cu mai multe persoane pentru a dezvola si vinde ideea ta, inclusive cu parteneri, furnizori si distribuitori.

 

  1. 6.      Infiinteaza afacerea

Va trebui sa decizi ce forma juridica se potriveste afacerii tale inainte de a te inregistra pentru impozit si de a incepe tranzactionarea.

Este important sa intelegeti diferitele riscuri si beneficii inainte de a alege-indiferent ca incepi ca asociat unic, parteneriat sau cu raspundere limitata afecteaza:

-Volumul de risc financiar pe care ti-l asumi

-Modul in care va trebui sa platesti impozit

-Cat control ai asupra modului in care este condusa afacerea ta

Angajarea personalului

Daca aveti nevoie de ajutor suplimentar sau persoane cu competente specifice pentru a rula afacerea dumneavoastra, ati putea decide sa angajati oameni. Afla despre responsabilitatile tale legale ca angajator, inclusive lucruri precum plata, impozitele si asigurarile, inainte de a incepe angajarea personalului.

Trebuie sa te inregistrezi aici ca angajator la HMRC daca vrei sa angajezi oameni, chiar daca esti asociat unic.

Alte responsabilitati

Chiar daca nu angajezi personal, trebuie sa ai asigurare pentru afacerea ta. 

Click aici pentru a gasi un asigurator autorizat pe site-ul British Insurance Brokers’ Association (BIBA).

In functie de tipul de activitati in care afacerea ta este implicata, s-ar putea sa ai nevoie de anumite licente si permise.

Foloseste aici instrumentul de cautare a licentelor pentru a afla de ce licente si permise ai nevoie.

Consilierea

Asigura-te ca primesti o estimare de la orice consilieri cu care lucrezi si ca sunt de accord dinainte cu ce vor face.

Unii consilieri au o taxa pe ora, iar altii ofera un pret fix pe lucrare. Intotdeauna merita sa ceri mai multe cotatii inainte de a alege cu cine lucrezi, astfel incat sa poti compara preturile si sa te asiguri ca veti lucre bine impreuna.

Contabilii

Un contabil te poate ajuta cu sfaturi financiare si cu gestionarea cresterii afacerii. Puteti, de asemenea, sa il numiti un “agent” care sa se ocupe cu afacerile fiscale, sa prezinte declaratiile tale cu privire la VAT (TVA) si sa se ocupe cu HM Revenue and Customs in numele tau.

Consilierii juridici

De asemenea, ar trebui sa iei in considerare solicitarea consilierii juridice atunci cand infiintezi afacerea. Acest lucru este deosebit de important daca vrei sa vinzi actiuni.

Gaseste aici un avocat pe site-ul Law Society.

 

 

 

   
 

 

 

 

 

 

 


search

Suntem si pe facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Accesarea site-ului echivaleaza cu acceptul modului in care folosim aceste informatii. Afla mai multe